Уволниха треньора на Георги Костадинов в Макаби

Уволниха треньора на Георги Костадинов в Макаби

Старши треньорът на Макаби (Хайфа) Ги Лузон беше уволнен снощи след домакинското равенство 1:1 с Апоел (Ашкелон) в 13-ия кръг на местното първенство. Българският полузащитник Георги Костадинов не игра в тази среща заради мускулна травма, която обаче не е сериозна. След снощното равенство Макаби е на 7-о място в класирането с 16 точки, на 4 от 6-ия Бней Йехуда. Израелското първенство се провежда по "българската система"- 14 отбора, които след това се разделят на първа 6-ца и втора 8-ца.

Лузон е отстранен заради слабите резултати- само 4 победи в 13 мача, но и заради ширящите се слухове, че е подвластен на мениджърски интереси и е в топли връзки с агенти от Гърция и Кипър. Фенове и журналисти няколко пъти са му искали обяснения за избора на стартов състав, които се виждат, че са основателни на фона на резултатите, пишат медиите в Израел. Новият старши треньор ще бъде от Холандия или Белгия и е предложен от прясноназначения спортен директор от Холандия Мохамед Алах.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти