Гледай на живо

Очаквайте в 15:00 Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16)

Интер на колене пред Гълъбинов и компания

Интер на колене пред Гълъбинов и компания

Отборът на Дженоа победи Интер с 2:0 в мач от 25-ия кръг на Серия "А". Българският национал Андрей Гълъбинов, който започна от първата минута в състава на "грифоните", изигра силен двубой, като не спря да тормози защитата на "нерадзурите" до 77-ата минута, когато беше заменен от Джанлука Лападула.

Съотборникът му Горан Пандев бе над всички на "Луиджи Ферарис", като дори отбеляза второто попадение в мача. Бившият футболист на миланския гранд се разписа в 59-ата минута, а преди това Андреа Ранокия си отбеляза куриозен автогол в 45-ата минута. Така "черно-сините" за поредна година останаха без победа в дома на Дженоа. Последната победа за Интер в Генуа срещу деветкратните шампиони на Италия остава успехът с 1:0 през сезон 2011/2012 година с гола на Юто Нагатомо.

Тимът на Лучано Спалети беше за първи път през този сезон без нито една от двете си звезди - Мауро Икарди и Иван Перишич.

Давиде Балардини заложи за 3-5-1-1, като Гълъбинов водеше атаката, а Пандев имаше пълната свобода зад него. Едер беше нападателят на гостите в схемата 4-2-3-1.

Още в 11-ата минута Горан Пандев удари гредата, след като Самир Ханданович не прецени добре неговото центриране. "Нерадзурите" отвърнаха с отлична възможност, която Ян Карамо пропусна.  Гълъбинов пробва с глава, но стреля далеч от целта. Страховит удар на Антонио Кандрева пък бе избит от Матия Перин.

Дженоа - Интер@@@

В 41-ата минута Ранокия удари с лакът Гълъбинов, а препълнените трибуни на "Луиджи Ферарис" поискаха втори жълт картон за капитана на гостите, който беше санкциониран в 27-ата минута за фаул срещу Пандев.

Секунди преди края на първата част Дженоа поведе след автогол на Ранокия, който нямаше никакъв късмет. Колегата в центъра на защитата на Интер Милан Скриняр изчисти центриране отляво, но коженото кълбо рикошира в бранителя и се върна в мрежата на Ханданович.

Дженоа - Интер@@@

Македонската звезда Пандев наказа своя бивш тим в 59-ата минута. Диего Ласкалт стреля извън наказателното поле след центриране от корнер, Пандев спря майсторски топката в пеналта, след което от 11 метра удвои с третото си попадение за сезона.

Футболистите на Давиде Балардини не спряха да се борят за всяка топка, а Интер нямаше идея как да се върне в мача, а при малките си възможности Матия Пери беше на висота.

Дженоа - Интер@@@

Треньорът на "грифоните" замени първо Гълъбинов, а после и Пандев, като и двамата бяха изпратени с бурни аплодисменти. Гостите се хвърли в атака без успех и записаха трето поражение в първенството.

Само преди седмица Интер прекъсна серията си от осем мача без успех в шампионата, след като победи трудно с 2:1 Болоня, но е видимо, че футболистите на Лучано Спалети все още са далеч от формата, която демонстрираха до декември миналата година.

Миланският гранд нямаше и късмет срещу Дженоа, но е факт също така, че отборът вече изостава на 15 точки от Наполи и има мач повече.

Дженоа - Интер@@@

"Нерадзурите" останаха с 48 точки на четвърто място, като рискуват да бъдат изпреварени от Лацио. Гълъбинов и компания пък записаха трети пореден успех, като вече имат 30 точки, заемайки 12-то място в класирането. Освен това тимът има преднина от 13 точки от 18-ия СПАЛ.

Успехът беше 18-и от 51 мача между двата тима на "Мераси", като Интер остана с 14 победи, докато равенствата са 19.

СЪСТАВИТЕ
МАЧА МИНУТА ПО МИНУТА
КЛАСИРАНЕ
МАЧОВЕТЕ НА ДЖЕНОА
МАЧОВЕТЕ НА ИНТЕР
ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти