Гледай на живо

Празненства във Велико Търново за 100-годишнината на Етър

Жоро Костадинов и Арсенал гледат към Европа (видео)

Жоро Костадинов и Арсенал гледат към Европа (видео)

Националът Георги Костадинов игра цял мач за Асенал (Тула) при успеха с 2:1 като гост на Уфа. Това беше 7-и пореден мач без загуба за "артилеристите", които са непобедени през пролетта, а в предишните си 4 двубоя дори не инкасираха попадение.

Всички голове на стадион "Нефтяник" паднаха още до почивката. Зелимхан Бакаев и Игор Горбатенко осигуриха добър аванс на Арсенал, а звездата на Уфа Силвестър Игбун намали в 38-ата минута, но отборът на Вадим Евсеев не можа да избегне поражението и се намира в зоната за баражи за оставане в Премиер лигата. 
Със стабилното си представяне след подновяването на сезона, включително и в Купата на Русия, където е на полуфинал, Арсенал показа, че се цели в класиране в Лига Европа. Костадинов и компания поведоха още в 3-ата минута с точен изстрел на Бакаев след комбинация с Лука Джорджевич.

В средата на полувремето Горбатенко напредна от собствената половина и смного прецизен удар се разписа за 0:2. Домакините реагираха и малко преди почивката Игбун засече центриране от фланга, правейки безпомощен стража на Арсенал Артур Нигматулин.

Именно стражът на гостите направи няколко важни спасявания през втората част, с които помогна на тима да удържи победата.

Арсенал събра 35 точки и заема 7-о място в класирането, но разликата с 5-ия Ростов е само 1 точка.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти