Зенит проведе наказателна акция срещу тима на Попето (видео)

Зенит проведе наказателна акция срещу тима на Попето (видео)

Шампионът Зенит показа защо и през този сезон е считан за фаворит №1 за титлата в Русия. Питерци разгромиха с 6:1 Ростов, за който до 62-ата минута игра Ивелин Попов, и се изравни на върха на таблицата с Локомотив (Москва). Артьом Дзюба заби хеттрик и вече има 8 гола от старта на кампанията, а по веднъж се разписаха Сердар Азмун, Вилмар Бариос и Вячеслав Караваев, за когото това беше първо попадение с екипа на Зенит. Роман Ерьоменко вкара от дузпа за гостите при 0:5.

Преди този мач двата тима имаха еднакъв актив, а Ростов беше победил последователно московските Динамо и ЦСКА, като им вкара общо 6 гола. Срещу Зенит обаче съставът на Валерий Карпин капитулира още преди почивката и регистрира трето поражение за сезона, след тези от Уфа и новака Тамбов.

Преди първия съдийски сигнал Юрий Жирков получи наградата си за играч на месец септември. Ветеранът остана на резервната скамейка, а мястото му сред титулярите зае Далер Кузяев. В предни позиции по традиция си партнираха Дзюба и Азмун, а Себастиан Дриуси изпълняве ролята на дясно крило.

За Ростов на върха на атаката действаше Елдор Шомуродов, подкрепян от Хорен Байрамян, Роман Ерьоменко и Алексей Ионов. Попов и Матиас Норман бяха двойката вътрешни халфове.

Зенит поведе в 14-ата минута, когато Дзюба реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Денис Хаджикадунич срещу самия него. В 20-ата Дъглас Сантос подаде на Караваев, той центрира към Дзюба и таранът покачи на 2:0 с глава.

В края на първото полувреме реферът Сергей Карасьов спести жълт картон на Ивелин Попов за остро влизане срещу Азмун. Секунди по-късно иранецът се възползва от подаване на Дзюба и топката за трети път се озова във вратата на Егор Бабурин, който е юноша на Зенит.

Дзюба продължи да прави каквото си поиска на терена и след почивката. Негов пас позволи на Караваев да направи резултата 4:0 в 61-ата минута. Веднага след това Попов беше заменен от Бактийор Зайнутдинов.

В 79-ата минута Дмитрий Чистяков задържа в наказателното поле Дзюба и той хладнокръвно оформи хеттрика си. В 83-ата Ростов също получи дузпа, след като Бранислав Иванович фаулира Евгений Чернов. Ерьоменко върна едно попадение от бялата точка, но последната дума принадлежеше на домакините. Във втората минута на добавеното време Азмун комбинира с Бариос и колумбиецът опъна мрежата.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти