Нанков: И тази година не се очертава някой да спре Лудогорец (видео)

Алекс Колев: Имаше вариант да премина в Левски (видео)
Алекс Колев: Имаше вариант да премина в Левски (видео)

Легендата на ЦСКА и настоящ помощник треньор на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар Анатоли Нанков говори пред Sportal.bg по време на лагера на тима му в Белек. Бившият национал разказа за драматичния финал за Купата на Казахстан, който неговият тим спечели след продължения срещу Атирау. Толята сподели мнението си за новия нападател на отбора Алекс Колев, а също за ситуацията в родния футбол и шансовете ни за класиране на Евро 2020.

"Целта преди началото на сезона бе да участваме в Лига Европа. Направихме го по втория път - спечелихме Купата на страната. Надяваме се да се представим добре в Европа. Нашият клуб бе печелил купата преди 20 години. Всички в града бяха ентусиазирани за този финал. Беше трудно, но успяхме да надиграем Атирау. Емоционален двубой - изравнихме в края на мача с човек по-малко. Малко преди дузпите в продълженията стигнахме до успеха. Сега всички са настроени за още едно по-добро предстаяне", каза Нанков.



"Следихме много централни нападатели. Трудно се намират качествени футболисти в зимния период. Алекс играеше на добро ниво в Полша в последните години и се надяваме да ни помогне. Всичко зависи от него дали ще се наложи. Надяваме се конкуренцията да повиши качествеото ни на игра. Засега не се очертава да вземем друг българин".

"Следим българския шампионат, когато имаме време. Лудогорец вървят към девета шампионска титла. Имат добра преднина от Левски и Локомотив (Пловдив). Взеха добър треньор, ще е доста трудно останалите да ги притеснят. Дано да стане по-интересен шампионатът и намерят сили останалите да се доближат до Лудогорец. Когато е по-силна конкуренцията е по-добре за всички", обясни Анатоли.

"Надявам се племеникът ми Валентин Антов да играе все повече в ЦСКА. В началото на шампионата не играеше много, но след смяната на Люпко с Крушчич започна повече да е на терена. За изразстването на един футболист трябва да има игрови минути и се надявам да продължи да се развива. Независимо на каква позиция, важното е да играе", каза още Нанков.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти