Барса се сгромоляса и след промяната (видео + галерия)

Испанският шампион Барселона загуби с 0:2 при гостуването си на Валенсия в дуел от 21-вия кръг на Ла Лига. Автогол на Жорди Алба (48) и попадение на Максимилиано Гомес (77) зарадваха публиката на “Местайя”. На всичко отгоре домакините изпуснаха и дузпа през първото полувреме. Това е първо поражение за Барса при новия треньор, като тимът игра безобразно в защита в новата схема с трима бранители. Така Реал Мадрид може да излезе на върха утре вечер при гостуването си на Валядолид.

Ансу Фати стартира в трети пореден мач за каталунците в партньорство с Антоан Гризман и Лионел Меси. Кике Сетиен пусна в игра двама централни защитници - Жерард Пике и Самюел Юмтити, но към тях включи и Сержи Роберто за схема 3-1-4-2. Артур се завърна сред 11-те за сметка на Артуро Видал. Алберт Селадес подреди 4-4-2 с Максимилиано Гомес и Кевин Гамейро в атака. Наскоро възстановеният Родриго Морено остана извън 11-те.
Срещата на “Местайя” започна с продължително владение на гостите. Играчите на Селадес почти не играха с топката в началните минути. В десетата минута домакините стигнаха до дузпа при първата си атака. Пике не се намеси добре при вертикално подаване, а след това фаулира Хосе Гая. Дузпата беше явна. Марк-Андре тер Стеген успя да отрази удара на Макси Гомес от бялата точка и резултатът се запази. Германският страж плонжира и изби.
В 19-ата минута "лос че" отново изостриха нападение. Сержи Роберто заби топката в краката на Пике, а Тер Стеген реагира мигновено и улови на голлинията. Въпреки че владееха кълбото в огромен период от времето, "лос кулес" не стигаха до наказателното поле на съперника. В 27-ата Меси шутира прекалено високо от пряк свободен удар. Минута по-късно Макси нацели гредата около сглобката. Секунда по-късно последва още една ситуация пред вратата на гостите. Тер Стеген плонжира и успя да избие.
В 36-ата дойде вторият шанс за гостите от "Камп Ноу", отново след пряк свободен удар. Меси този път уцели вратата, но не затрудни вратаря. Минута по-късно "бяло-черните" сгрешиха при изнасянето на топката, Ансу Фати мигновено изведе Артур, който обаче се забави и продължи настрани към Лео, притъпявайки нападението.
В 43-ата съдията Хил Мансано вбеси футболистите на Валенсия, след като първоначално пусна авантаж, но след това спря играта, прекратявайки много опасно нападение. В 45-ата "блаугранас" създадоха опасност, след като Гризман центрира, но не намери съперник. Като цяло каталунците владееха топката през първата част, но валенсианци създаваха головите възможности.
Още с началото на втората част барселонци можеха да открият резултата след комбинация между Ансу Фати и Меси. 17-годишният талант подаде към аржентинеца, който на свой ред изведе Ансу, но последният загуби равновесие и ударът му не беше точен. В 48-ата минута домакините откриха резултата след поредна неразбория в наказателното поле на Барса. Жерард Пике не успя да изчисти добре с глава, Макси Гомес овладя на гърди и имаше достатъчно време за удар. Топката рикошира в тялото на Жорди Алба и направи голям завой преди да влезе в мрежата - 1:0.
Кике Сетиен реагира, пускайки Артуро Видал за сметка на Артур, хвърляйки повече бързина в халфовата линия. В 57-ата Жорди Алба намери прецизно Меси пред малкото наказателно поле, но Габриел Паулища се хвърли и успя да блокира. Две минути по-късно Меси нанесе много опасен диагонален удар, при който топката облиза гредата.
В 68-ата Меси опита елегантно прехвърляне на вратаря, но прати топката малко по-високо от необходимото. В 70-ата Гризман центрира отляво и Меси засече с глава от 13 метра. Аржентинецът стреля опасно, ала неточно. В 73-ата Меси стреля опасно по страхотен начин при пряк свободен удар, но Хауме Доменек плонжира и изби.
В 77-ата защитата на “лос кулес” допусна нова пробойна. Първо Самюел Юмтити беше преодолян детински, а след това Макси Гомес не беше покрит от Сержи Роберто. Нападателят на домакините завъртя топката до лявата греда на Тер Стеген за 2:0. В 81-вата топката посети мрежата на каталунците за трети път, но съдията не зачете гола заради явно нарушение в атака. В 86-ата Меси изстреля топката от 20 метра, но топката не беше толкова опасна. В 93-ата Видал намери Меси, който шутира незабавно към близкия ъгъл, където беше Хауме Доменек.
В крайна сметка Барселона преклони глава от новата седмица навярно ще е догонващ в Ла Лига. Идната седмица предстоят два мача на "Камп Ноу" - срещу Леганес за Купата на краля и срещу Леванте от Примера.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти