Хайдук се провали в дебюта на Кристиан Димитров

Хайдук се провали в дебюта на Кристиан Димитров

Българският национал Кристиан Димитров дебютира за Хайдук (Сплит), но отборът му загуби с 1:2 гостуването си на Славен Белупо и записа първа загуба под ръководството на Игор Тудор. Бившият защитник на Ботев (Пловдив) беше титуляр и остана на терена през всичките 90 минути.

Поражението остави тима от Сплит на второ място в класирането, но на цели 12 точки от шампиона Динамо (Загреб), който е и с мач по-малко.
Хайдук беше в добра серия преди този мач и започна със самочувствие. "Белите" стигнаха до гол още в 13-ата минута, когато се разписа Емем Едуок. Нигериецът реализира дузпа, отсъдена за нарушение на Божич срещу Жайро. 

Домакините реагираха след попадението и Матеус Лима направи фрапантен пропуск. Пет минути по-късно бразилецът беше фаулиран от Станко Юрич, който вече имаше жълт картон, и Хайдук остана с човек по-малко. В добавеното време на първата част Стипе Бачелич-Гъргич засече с глава центриране от десния фланг и изравни - 1:1.
След почивката Хайдук се опита да стигне до победата, но ливанецът Жради не успя да вкара от чиста позиция. Вместо това, в 88-ата минута Иван Кръстанович от около 25 метра разстреля Йосип Посавец. Голът беше осми за 37-годишния ветеран през сезона.

В друг мач от кръга Интер (Запрешич) много бързо заличи добрите впечатления от победата над Истра 1961 и равенството срещу Осиек. Отборът на Борислав Цонев допусна поражение на собствен терен срещу последния в класирането Вараждин с 1:2 и остава в близост до зоната на изпадащите.
Цонев беше титуляр и игра до 88-ата минута, когато вместо него влезе Усама Замури. Интер излезе напред с попадение на бившия нападател на Славия Сердер Сердеров (19), но след почивката Леон Бенко и Винко Петкович донесоха трите точки на Вараждин, който нямаше победа от средата на октомври.

Начело в Хърватия е Динамо (Загреб) с 53 точки, следван от Хайдук с 41 и Риека с 37. Четирите тима на дъното са Славен Белупо (18), Интер (17), Истра (15) и Вараждин (15).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти