Сериозно трансферно лято в Панатинайкос

Сериозно трансферно лято в Панатинайкос

Експресното отпадане от бъдещия шампион Фенербахче в четвъртфиналите на Евролигата явно е било достатъчно, за да мотивира собствениците на Панатинайкос да осигурят още по-сериозен бюджет за следващия сезон.

Гърците завършиха редовния сезон в най-престижния турнир на баскетоблна Европа на четвърто място, но след това Желко Обрадович ги елиминира в три мача, което доведе до напрежение и сътресения в състава на Шави Паскуал.

Първото име в трансферния списък на „детелините“ е Стратос Перпероглу. 32-годишното крило прекара последните два сезона в Барселона, но според испанските медии вече има сделка с бившия си клуб и ще се завърне в „ОАКА“ още това лято. Дългогодишният национал на Гърция игра за ПАО между 2007 и 2012 година.

Другото име, което се завъртя като възможност за преминаване в гръцката столица е още по-интересно и отново е свързано с Барса. Става дума за Марио Хезоня, който смени каталунците с Орландо преди време, но така и не успява да пробие в НБА, а преди дни изрази възхищението си спрямо феновете на гръцкия гранд, споделяйки снимка на най-отдадените запалянковци на отбора в профила си в Instagram. 22-годишният Хезоня записваше едва по 4.9 точки на мач през миналия сезон, но има договор за още две години с отбора от Флорида.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти