Шефът на НБЛ: Няма да допуснем "футболизиране" на нашия спорт

Шефът на НБЛ: Няма да допуснем "футболизиране" на нашия спорт

Все още действащият председател на НБЛ Иван Чолаков сподели, че заедно с останалите президенти на клубове са твърдо решени да не позволят на баскетболът да бъде “футболизиран”. Той призна, че проблемът с черното тото е бил дискутиран и на предишното събрание на Лигата, като днес ще се вземат и решителни мерки.

“Няма какво да крием. Някъде четох, че предишната ни сбирка била тайна. Няма такова нещо. Това, че не сме съобщили някъде на всеослушание, че ще се събираме, не означава, че се крием. Тогава тази тема също бе дискутирана. Сега отново ще обсъдим проблема и трябва да бъдем категорични, за да го решим. Няма да допуснем “футболизиране” на нашия спорт. Ще вземем мерки. Убеден съм, че всеки един, който си дава парите за баскетбол и развитието на този спорт, е твърд в намерението си да спре залозите, преди да са станали по-голям проблем”, коментира Чолаков.

Той допълни, че на днешното събрание ще бъдат дискутирани и други теми около Лигата, включително за промяната на нейното управление и модела, по който тя функционира.

“Тема спорт”

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти