Академик Бултекс 99 ще играе в Балканската лига

Академик Бултекс 99 ще играе в Балканската лига

След като преди седмица президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков изпрати официално писмо с потвърждение на заявката за участие на БК Академик Бултекс 99, а след това и клубът депозира своите документи, пловдивчани вече официално са част от юбилейния десети сезон на Сигал Уника Балканска лига.

Пловдивският тим, който завърши на пето място в крайното класиране на Националната баскетболна лига, е първият български тим, който получи "зелена светлина" от централата да бъде част от надпреварата през сезон 2017/2018, и процедурата по регистрацията му в БИБЛ вече тече. След 18-годишно отсъствие Академик Бултекс 99 се завърна в мъжкия елит на страната през 2015 година.

След сезон на адаптиране пловдивските "студенти" се превърнаха във фактор в мъжкото баскетболно първенство на България, спечелвайки 16 от общо 24-те си изиграни мача в редовния сезон, допускайки единствено Лукойл Академик (20-4) да започне плейофите с по-добър баланс. Съвсем скоро предстои да бъдат обявени още имена на отбори, които ще бъдат включени в следващото издание на надпреварата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти