Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

НБЛ глоби Любо Минчев

НБЛ глоби Любо Минчев

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи наказания след 13-ия кръг на шампионата.

- Налага на Венцислав Петков, състезател на БК Балкан, глоба в размер на 200 лева на основание чл. 34, т. 1 във връзка с чл. 34, т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мача между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

- Налага на Айзея Юмипинг, състезател на БК Академик Бултекс 99, глоба в размер на 100 лева на основание чл. 34, т. 1 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мача между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Балкан.

- Налага на Любомир Минчев, старши треньор на отбора на БК Берое, глоба в размер на 200 лева на основание чл. 35, т. 1 във връзка с чл. 35, т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мача между отборите на БК Берое и БК Левски Лукойл.

На 07.01.2018 г. в ДАС на НБЛ е постъпил доклад от Станимир Русев, съдия на срещата между отборите на Берое и Левски Лукойл, проведена на 06.01.2018 г. В доклада се твърди, че старши треньорът на БК Берое Любомир Минчев е нарекъл съдията Станимир Русев с вулгарна дума при оставащи 8.03 минути от четвъртата част.

Въз основа на този доклад ДАС е започнал процедура по чл. 17 от ДАП на НБЛ и е дал 24-часов срок на Любомир Минчев за изразяване на писмено становище по случая. В рамките на дадения срок Минчев е депозирал писмено възражение, в което изцяло отрича твърдението.

ДАС към НБЛ взе предвид, че в доклада на дежурния представител на мача подобно нарушение не е отразено и в срока по чл. 16 от ДАП на НБЛ дежурният представител не е уведомил отговорния представител на БК Берое за такова нарушение.

Следователно ДАС реши, че не са налице никакви други доказателства (писмени или устни), които да доказват твърдението на Станимир Русев,за да бъде наложено наказание.

На ДАС на НБЛ е служебно известно обстоятелството, че след срещата между Черно море и Рилски спортист старши треньорът на варненския тим Дарин Великов е направил пред медиите коментар на съдийството и желание за бъдещ отвод на съдията на срещата Иван Маринов.

След като се запозна с изявлението и поиска становището на Съдийската колегия, ДАС реши, че изявлението на Великов е несъвместимо с нормативната уредба на БФБ, както и с договорените спостсменски отношения между треньори и съдии в началото на сезона. Поради това ДАС напомня на Великов утвърдената процедура за възражение по повод на съдийството на даден съдия, дори и при сериозно съмнения за съдийски грешки. С настоящото се прави последно предупреждение за бъдещи подобни прояви.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти