Акадeмик Бултекс 99 поиска оставката на шефа на съдиите

Акадeмик Бултекс 99 поиска оставката на шефа на съдиите

Ръководството на Академик Бултекс 99 (Пловдив) даде специална пресконференция днес, на която бе поискана оставката на шефа на съдиите в българския баскетбол Владимир Цеков, информира Plovdiv News.

Именно Цеков бе един от реферите в мача-реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България срещу Рилски спортист (Самоков), който пловдивските „студенти“ загубиха с 13 точки разлика и се простиха с мечтите си за място на финала.

„В сряда веднага след мача с Рилски спортист разбрахме, че Ивайло Рeсиловски ще бъде съдия на реванша. Веднага поискахме от шефа на съдиите Владимир Цеков и шефа на БФБаскетбол Георги Глушков този наряд да бъде сменен заради тенденцията към нашия клуб. Това обаче не стана, а ни увериха, че застават зад съдиите и няма да има проблем по време на мача, а то какво се получи? Искам да кажа, че с Влади Цеков се познавам от 35 години и дори сме играли заедно в Академик. Не се бяхме чували повече от година с него, а в деня на мача ми звъни 4 пъти. Особено притеснително беше звъненето по време на мача, което е абсолютно загадъчно. Явно искаше да дам нещо? Това никога не съм го правил и няма да го направя. Няма как по този начин да пренебрегна труда и на отбора срещу когото играем. Интересно е, че след мача до този момент повече не ми е звънял”, коментира президентът на пловдивчани Васил Врачев.

Малко след приключване на пресконференцията ръководството на Академик Бултекс 99 разпространи видео, в което показва спорни ситуации, заради които днес бе поискана и оставката на Цеков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти