Опциите пред Дончич: №1 или извън Топ 3?

Опциите пред Дончич: №1 или извън Топ 3?

Месеци наред Лука дончич е сочен като сигурен избор в Топ 3 на тазгодишния Драфт на НБА. Словенецът изпраща невероятен сезон на клубно ниво с Реал (Мадрид), в който спечели Евролигата и бе избран зa MVP както на редовния сезон, така и на Файнъл 4, а миналата есен вдигна европейската титла с екипа на родината си.

Въпреки всичко това, ESPN пише, че ако не бъде избран под №1 в Драфта от Финикс Сънс, има вариант Дончич дори да изпадне от първите три. Според информацията на американския спортен гигант, Сакраменто (№2) и Атланта (№3) биха предпочели да вземат високи местни играчи, а не европейската сензация.

Изданието твърди, че има шанс Дончич да бъде избран едва четвърти или пети, съответно от Мемфис и Далас. И двата тима следяха изявите му срещу Панатинайкос в плейофите на Евролигата изкъсо.

Така поне към момента дилемата е за Финикс - дали Сънс ще вземат местния любимец ДеАндре Ейтън с №1 или пък ще съберат в един отбор Лука Дончич и доскорошния национален селекционер на Словения Игор Кокошков.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти