От Академик Бултекс коментираха боя на Левски Лукойл - Балкан

От Академик Бултекс коментираха боя на Левски Лукойл - Балкан
Ръководството на Академик Бултекс 99 остро осъжда грозните сцени по трибуните, които се разиграха по време на втория мач от финалния плейоф в НБЛ между отборите на Левски Лукойл и Балкан. Смятаме, че ексцесиите са напълно несъвместими с авторитета на баскетбола като интелигентна игра и категорично не толерираме подобен род прояви. На мнение сме, че е необходимо да бъдат взети мерки, за да бъдат изкоренени те още в зародиш или поне максимално ограничени. Отборът на Академик Бултекс 99 също ставаше обект на своеволия от страна на феновете на противниковия отбор, които прехвърлиха границите на добрия и коректен тон. Но не само по тази причина заявяваме твърдата си позиция, че такива сцени по време на баскетболните мачове са недопустими, тъй като петнят името на спорта.
В същото време изразяваме категоричното си несъгласие с думите на старши треньора на Балкан Небойша Видич, който отново намеси първия мач от полуфиналния плейоф в Пловдив и сравни обстановката с Камбоджа. Искаме да припомним на г-н Видич, че както се постъпва в нормалните държави - той получи персонални извинения от старши треньора на Академик Бултекс 99 Асен Николов и спортния директор Тина Димитрова за непристойните прояви на някои фенове след мача.

Бихме искали да предложим след края на сезона да бъде организирана среща с участието на клубовете и ръководителите на НБЛ и БФ баскетбол. На нея с общи усилия можем да набележим мерки за недопускане на подобни прояви по трибуните и провеждането на срещите в нормална обстановка и при нормално съдийство, от което недоволството сред клубовете също е в излишък. През този сезон се забелязва повишен интерес към шампионата в НБЛ и мачовете за Купата, залите са още по-пълни, което е от полза за всички. Нека не прогонваме хората обратно.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти