"Ла Бомба" няма да избухва повече - Наваро сложи край на кариерата си

"Ла Бомба" няма да избухва повече - Наваро сложи край на кариерата си

Епохата “Хуан Карлос Наваро” официално приключи за Барселона. 38-годишният гард прекратява активната си състезателна кариера след  20 сезона със синьо-червения екип, като следващата стъпка за него ще бъде в ръководстовто на клуба. Дългогодишният капитан на каталунците остана верен на родния си тим през почти целия си път като професионалист, а единственото изключение бе през сезон 2007/2008, когато игра редом до Пау Гасол за Мемфис Гризлис в НБА.

191-сантиметровата машина за точки напуска паркета с 35 трофея и 9 награди за MVP, както и множество други индивидуални отличия както на клубно равнище, така и на ниво национални отбори.

“Ла Бомба” има осем титли на Испания, седем кралски купи, пет суперкупи на страната, два трофея от Евролигата, един триумф в купа “Корач”, както и дванадесет отличия в каталунската лига. На клубно ниво е трикратен “Най-полезен играч” на финалите в Лига АСВ, трикратен MVP на кралската купа, MVP на редовния сезон на Евролигата, както и MVP на Файнъл 4 в същия турнир.

С националния отбор на Испания има две европейски титли - през 2009 и 2011, както и по два комплекта сребърни и бронзови медали от ЕвроБаскет. През 2006 в Япония вдига световната титла, а на олимпийските игри има два сребърни и един бронзов медал. През 2011 година е MVP на ЕвроБаскет при триумфа на “Ла Роха”, а също така има и четири награди за най-добър играч на континента.

И до днес ветеранът остава №1 по изиграни мачове, отбелязани точки, коефициент, отбелязани стрелби и вкарани тройки в Евролигата. Той е първият играч, който достига 4000 точки в турнира.

За Барселона има 1139 мача, в които реализира 13 609 точки във всички турнири. Дебютира за “блаугранас” на 23 ноември 1997 година, а последната си среща изиграва на 10 юни 2018 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти