Гледай на живо

На живо: Вижте как разрушават стадион "Българска армия"

Телеком поема издръжката на първия у нас отбор за хора в инвалидни колички

Телеком поема издръжката на първия у нас отбор за хора в инвалидни колички

Първият баскетболен отбор за хора в инвалидни колички в България - София-Балкан получи подкрепата на VIVACOM. Телекомът поема финансовата издръжка на отбора за сезон 2018-2019г.

„Изключително радостни и признателни сме, че компания като VIVACOM се съгласи да подпомогне финансовата издръжка на отбора за следващия баскетболен сезон. Вярваме, че популяризирането на спорта се нуждае от корпоративната подкрепа от страна на компаниите, които да припознаят каузата,“ сподели Владислав Симов, мениджър на баскетболния отбор и паст-президент на Ротари клуб София-Балкан.

„Ние продължваме да развиваме социалната си дейност редом с развитето на спортното майсторство на играчите.”

Издръжката на отбора включва логистиката на играчите, поради сложната им мобилност с количките. Провеждането на редовни тренировки и поддръжката на изправността на инвалидните колички и залите, в които се тренира. Както и екипи от треньори и специалисти, които се грижат за правилното развитие на играчите.

VIVACOM има сериозни традиции в подкрепата на различни спортове през годините. Компанията е спонсорирала както професионални отбори и играчи, така и редица детски школи и масови активности, насърчаващи спортуването за здраве.

Баскетболният отбор клуб за хора в инвалидни колички София-Балкан е създаден през 2007 година от Ротари и Ротаракт клуб София-Балкан с подкрепата на Българската федерация по баскетбол и Национална спортна академия. БК София–Балкан е сдружение с нестопанска цел, чиято дейност е ориентирана към осигуряване необходимите специализирани инвалидни колички, треньори, подходяща зала, медицински специалисти, както и всички други условия за развитието на отбора като: организиране на спортни срещи с други отбори, участия в и организация на международни турнири и семинари.

Целта на основателите е да популяризира и развие спорта в България, както и да помогне в създаването на национален отбор за Параолимпийските игри.

Баскетболният отбор провежда редовни тренировки всеки вторник и четвъртък от 20:00ч. в адаптираната зала за хора в инвалидни колички на Национален стадион „Васил Левски“.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти