Олимпиакос загуби срещу Зенит без Везенков в състава си

Олимпиакос отстъпи с 68:77 (19:20, 17:18, 11:15, 17:11) на руския Зенит Санкт Петербург без Александър Везенков в състава си. Това бе второ поражение за гърците от три мача в баскетболната Евролига за мъже. Олимпиакос започна ударно и поведе с 12:0, но Зенит постигна обрат до края на първата четвъртина и я завърши с точка преднина. Авансът на гостите продължи да расте в остатъка от срещата, но 48 секунди преди сирената Кевин Пънтър отбеляза тройка и върна гърците в мача, а Костас Папаниколау вкара още една стрелба от далечно разстояние и изпрати двубоя в продължение.

Зенит изигра хладнокръвно допълнителната част и направи серия от 6:1, която бе достатъчна за първата победа на руснаците в Евролигата. Матеус Понитка вкара 18 точки за Зенит и спечели пет борби, изигравайки ключова роля в продължението. Алекс Ренфро и Густаво Айон добавиха по 10 точки за победителите, а Никола Милутинов записа дабъл-дабъл за гърците с 16 точки и 16 борби.

Испанският Барселона запази перфектния си баланс след три мача, след като победи германския АЛБА Берлин със 103:84. Турският Анадолу Ефес пък се наложи с 83:78 над испанския Валенсия.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти