Силен мач за Везенков, но Олимпиакос загуби дербито

Силен мач за Везенков, но Олимпиакос загуби дербито

Александър Везенков изигра силен мач за своя Олимпиакос, но тимът му загуби от Панатинайкос с 93:99 след продължение в гръцкото дерби от 12-ия кръг на баскетболната Евролига.

Българинът игра 23 минути и се отличи с 6 точки, 2 борби и 1 отнета топка. Василис Спанулис бе най-резултатен за Олимпиакос с 18 точки. Над всички бе звездата на Панатинайкос Тайръс Райс, който завърши с 41 точки. В редовното време двата отбора не излъчиха победител - 86:86, а в добавеното време ПАО наложи волята си и записа трета поредна победа в Евролигата.

Анадолу Ефес запази първото си място в класирането след победа над Баскония Витория със 102:77. Победата е шеста поредна и общо десета от началото на сезона за турския отбор и той води след 12-ия кръг. Шейн Ларкин блесна с 24 точки за успеха на Ефес.

Барселона се наложи над Химки със 102:94 като гост и разочарова над 6000 зрители в Подмосковието. Най-резултатен за победата бе испанският нападател от черногорски произход Никола Миротич с 28 точки. Поражението е четвърто поредно за тима на Химки, докато за Барселона победата е девета за сезона и тимът дели второто място с големия си съперник Реал Мадрид.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти