На "Камп Ноу" взеха мерки след тежките обвинения

На "Камп Ноу" взеха мерки след тежките обвинения

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу категорично отхвърли упреците, че е работил за очернянето на определени критици на клуба. Вчера Catalunya Radio и Cadena Cope излязоха с информация, че клубът е наел компанията - I3 Ventures, която да се грижи за добрия имидж на президента  Бартомеу, както и да петни авторитета на личности като Лионел Меси, съпругата му Антонела Рокуцо, Жерард Пике, Чави Ернандес, Карлес Пуйол, Джосеп Гуардиола и Жоан Лапорта. Въпросната компания администрирала стотина акаунти в Twitter и Facebook, за да възхвалява Бартомеу и да накърнява имиджа на неговите врагове.

“Барса никога не е ангажирал който и да е, за да дискредитира някого - било то настоящ футболист, бивш такъв, политик или бивш президент”, заяви Бартомеу на извънредна пресконференция днес.

“Ще се защитим по законовия ред, защото това е невярна информация - продължи началникът. - Истина е, че имаме договор с тази компания, но само за анализ на социалните мрежи, защото считаме това за нещо задължително в днешно време. Но още тази сутрин издадох заповед за прекратяването на контракта ни с въпросната компания, след като се разбра, че на един от нейните акаунти се е появил неприемлив за клуба коментар.

Досега от “Камп Ноу” са платили около един милион евро за дейността na I3 Ventures от края на 2017-а година насам. Сумата била разпределена в шест фактури.
Oчаква се днес Бартомеу да проведе разговор и с лидерите на отбора, сред които е и Лионел Меси.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти