Двама големи вратари са рожденици днес

Двама големи вратари са рожденици днес

Двама от най-големите вратари в съвременния европейски и световен футбол - Икер Касийяс и Петер Чех, празнуват рожден ден днес. Легендата на Реал Мадрид Касийяс, който в момента защитава цветовете на португалския гранд Порто, навършва 36 години. Дългогодишният страж на Челси Чех, който пък от 2015 година пази вратата на Арсенал, става на 35.

Касийяс е спечелил всичко във футбола. С родния си клуб Реал Мадрид той има 5 титли на Испания, 3 пъти е триумфирал в Шампионската лига и 2 пъти в турнира за Купата на краля. Това, разбира се, далеч не са всички трофеи, който Касийяс е завоювал с бялата фланелка. Той има още 4 Суперкупи на Испания, 2 Суперкупи на Европа и по веднъж е печелил световното клубно първенство и Междуконтиненталната купа.

С националния отбор на Испания Икер е световен (2010) и двукратен европейски (2008, 2012) шампион. Вратарят има фантастичните 167 мача за "Ла Роха" от 2000 година насам.

Чех има по-малко трофеи от Касийяс, но също може да се похвали с немалко успехи в кариерата си. Чехът има 4 титли на Англия с Челси и веднъж печели със "сините" от Лондон Шампионската лига. С Челси Чех има още 4 триумфа за ФА Къп и 3 пъти е печелил Купата на Лигата на Англия. Веднъж печели и Лига Европа. Общо три пъти е печелил Къмюнити Шийлд - два пъти с Челси и веднъж с Арсенал.

За националния отбор на Чехия има 124 мача и е полуфиналист на Евро 2004.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти