Селтик го направи! Знаменит требъл върна спомените от времето на Стилиян Петров

Селтик го направи! Знаменит требъл върна спомените от времето на Стилиян Петров

Селтик оформи знаменит требъл в Шотландия, без да допусне нито една загуба. Днес “детелините” спечелиха купата на Футболната асоциация след драматична победа с 2:1 на финала срещу Абърдийн, а по-рано през сезона триумфираха с шампионската титла във Висшата лига, както и с Купата на Лигата.

"Доновете" изненадващо поведоха в резултата на стадион "Хемпдън Парк" с попадение на Джон Хайс, дошло след изпълнение на корнер от Найъл Макгин в деветата минута.  Само две минути след това Селтик изравни с шут по земя от дистанция на Стюърт Армстронг.

Шампионите имаха пълно превъзходство до края на двубоя, но пропуски направиха Лий Грифитс и Скот Синклеър, а един път и гредата спаси Абърдийн от ново попадение след опасен удар на Патрик Робъртс.

Във втората минута на добавеното време обаче Том Рогич осигури успеха за отбора от Глазгоу с шут отблизо след подаване на Микаел Лустиг.

Селтик направи требъл за първи път след 2001 година, когато начело на тима беше Мартин О'Нийл, а в състава игра българинът Стилиян Петров.

"Зелено-белите" триумфираха с националната купа за първи път след 2013 година и за рекорден 37-ми път в историята си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти