Български нападател подписа с полски тим

Български нападател подписа с полски тим

28-годишният бивш футболист на Локомотив (Пловдив), Пирин и ЦСКА Димитър Илиев подписа договор с Подбежкидзе (Белско Бяла) за една година с опция за удължаване с още една. Той пристигна в полското първенство през сезон 2014/2015, след като премина от Локомотив (София) във Висла (Плоцк), тогава във второто ниво на футбола в Полша. След два сезона в първа лига, Илиев помогна на Висла (Плоцк) да се класира за Екстракласата и през миналия сезон Илиев игра в 29 мача (16 от тях като титуляр) и отбеляза три гола.

"Бях в Полша в продължение на три години, така че имах достатъчно време, за да науча езика и да свикна с живота в тази страна - каза Илиев след подписването на договора. "Освен това, поляците много приличат на българите, сходни по характер, и не беше трудно да се адаптирам. Обичам условията за футбол в Полша, стадионите са хубави, добре подготвени терен, феновете, всичко, което ни прави по-добри играчи", споделя Илиев.

Отборът на Подбежкидзе е във второто ниво на полския футбол или Първа лига, като през миналата година завърши на 8-о място, но през новия сезон амбициите са големи. "Дойдох тук, за да помогна на отбора в борбата му за промоция - това определено е нашата цел, освен това тимът вече показва нивото на Висшата лига, когато става въпрос за стадион, организация, или пък финансова стабилност. Остава ние само да си свършим работата на терена и да се класираме в полския елит. Вече веднъж имах тази емоция тук с Висла (Плоцк) и аз искам да направя същото.

Вече съм играл в различни позиции-като централен полузащитник и нападател, но аз се чувствам най-добре в позиция номер 10, който е точно зад нападателя, като атакуващ халф. Но най-важното е да бъда полезен на тима", завършва роденият на на 25 септември 1988 година в Пловдив играч.

Снимка: tspodbeskidzie.pl

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти