Португалия е първият финалист на Евро 2017

Португалия е първият финалист на Евро 2017

Отборът на Португалия е първият финалист на Европейското първенство до 19 години в Грузия. Тимът на Елио Соуса победи с 1:0 Холандия, като на 15 юли ще спори за титлата на Стария континент в тази възраст. Единственото попадение на стадион "Давид Петриашвили" в Тбилиси отбеляза Жедсон Фернандес в 24-ата минута. Халфът на Бенфика отбеляза първото си попадение в турнира, което се оказа достатъчно за иберийците.

Полузащитникът стартира участието си на Евро 2017 година с червен картон срещу домакините от Грузия, но въпреки това тимът му постигна победа с 1:0. Така играчите на Елио Соуза, които загубиха от България с 0:1 в първата квалификация по пътя за турнира, продължават бе поражение на първенството.

Португалия спечели своята група "А" с актив от седем точки, а от четири мача има три победи и едно равенството на грузинска земя. Именно срещу холандците пък талантите на България спечелиха единствената си точка на Евро 2017. След равенството с родните таланти "лалетата" излязоха, като втори в група "Б".

Победителят в нашата група - Англия излиза срещу Чехия във втория полуфинал на турнира.

ПОРТУГАЛИЯ - ХОЛАНДИЯ 1:0
1:0 Жедсон Фернандес (24)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти