Ураганът "Офелия" събори козирката на стадиона на Корк Сити

Ураганът "Офелия" събори козирката на стадиона на Корк Сити

Ураганът "Офелия", който връхлетя крайбрежието на Ирландия, направи неизползваема една част на стадиона на местния елитен клуб Корк Сити, съобщава ирландският "Сън" и подкрепя информацията си със снимки и видео.

Нанесените поражения са на западната трибуна на стадион "Търнър Крос", която се нарича "Деринейн Роуд Стенд". Цялата козирка на въпросната трибуна се е срутила след изкъртване на придържащите стълбове и трибуната, седалките, както и стълбището, подстъпите към нея са неизползваеми.



Въпреки случилото се, днешната среща между отбора на Корк Сити и Дери Сити ще се състои по план. От FAI са взели това решение след инспекция на стадиона от инженер. Въпросната трибуна обаче ще бъде затворена.

"Зелено-червените" от Корк са лидери в първенството със 72 точки, макар в последните три мача да не познават победата. На 6 след тях и мач повече е Дъндолк, който беше шампион в предишните три сезона. Дери Сити е на 4-о място и се бори за участие в Лига Европа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички