Без попадения между Динамо и Шахтьор, “миньорите” са убедителни лидери (видео)

Без попадения между Динамо и Шахтьор, “миньорите” са убедителни лидери (видео)

Голямото дерби на украинския футбол между Динамо (Киев) и Шахтьор (Донецк) не предложи очакваните емоции. Двата тима завършиха 0:0, а този резултат облагодетелства гостите, които съхраниха солидния си аванс от 7 точки и едва ли ще имат проблеми да станат шампиони за поредна година, след като Динамо определено е в криза и вече допусна доста грешки срещу по-слаби съперници.

Малко под 40 000 зрители изгледаха сблъсъка на Олимпийския стадион в Киев, но видяха само нерви и множество единоборства. По-близо до победата бяха футболистите на Шахтьор. Най-деен беше десният бек на “миньорите” Исмаили, но съотборниците му не се възползваха от неговите пробиви и центрирания.

Още в средата на първото полувреме контузия получи бразислкото острие на Шахтьор Бернанрд. Вместо него влезе сънародникът му Дентиньо, който беше в центъра на събитията малко по-късно. Той беше настъпен по ръката от Денис Гармаш и това стана причина за спре§кване между футболистите на двата отбора, но до по-сериозен скандал не се стигна.
Тайсон и Фред пропуснаха да дадат аванс на гостите до почивката, а след нея темпото на игра беше още по-ниско. С появата на терена на Жуниор Мораеш динамовци се надяваха да усилят атаката и да се преборят за трите точки, но защитата на Шахтьор не допусна никакви грешки. В крайна сметка, дербито завърши без голове за пръв път от 2015 година.

ДИНАМО (КИЕВ) - ШАХТЬОР (ДОНЕЦК) 0:0

МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти