Последният не можа да спре първия в Холандия (видео)

Последният не можа да спре първия в Холандия (видео)

Водачът в Ередивизие ПСВ Айндховен постигна седма поредна победа и увеличи на 10 точки преднината си пред втория Аякс преди днешния мач на гранда от Амстердам срещу Твенте. "Филипсите" се наложиха с 2:1 над аутсайдера Спарта (Ротердам), но успехът не дойде лесно, а в герой се превърна Стивън Бергвайн, който вкара и двата гола за тима на Филип Коку.

Кенет Дюгал изненадващо откри за Спарта в 6-ата минута, когато много добре засече с глава центриране от левия фланг. В средата на полувремето голмайсторът на ПСВ Ървинг Лозано се контузи. Той остана на терена до почивката, когато на неговото място влезе Алберт Гудмундсон. По това време гостите вече бяха изравнили с точен удар на Бергвайн. Наставникът на Спарта Дик Адвокаат претендираше, че преди гола на два пъти е имало нарушения на футболисти на ПСВ.

В 56-ата минута Бергвайн ссътвори нещо много красиво и с бомбен шут от границата на наказателното поле опъна мрежата, носейки успеха на "филипсите".

В другите мачове вчера Утрехт победи Цволе с 2:1, Хераклес се наложи над Вилем II с 1:0, Хееренвеен и Рода завършиха 1:1, а АЗ Алкмаар и ВВВ Венло направиха нулево равенство.

МИНУТА ПО МИНУТА!
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти