Португалия победи Испания и спечели европейската титла по футзал

Португалия победи Испания и спечели европейската титла по футзал

Португалия спечели европейската титла по футзал за първи път, след като на финала в Любляна победи Испания с 3:2 след продължения. Голямата звезда на този спорт в момента Рикардиньо откри резултата с попадение още в първата минута, но испанците обърнаха развоя на мача с попадения на Марк Толря и Анхел Веласко Лин в 19-ата и в 38-ата минута.

С попадения на Бруну Коелю в 39-ата минута и след това в 50-ата португалците стигнаха до успеха. Това е първа титла за португалците в този формат на първенството, който е наложен през 1996-а година. През 2010-а година те имаха участие на финал, но тогава загубиха от същия съперник.

Испанците реално са рекордьори по брой титли, като са вдигали купата през 1996-а, 2001-а, 2005-а, 2007-а, 2010-а, 2012-а и през 2016-а година. Също така те имат в актива си един сребърен и два бронзови медала. Бронзовите медали днес бяха спечелени от отбора на Русия, която надви Казахстан с 1:0 с попадение на Едер Лима в 29-ата минута.

Звездата на португалците Рикардиньо беше избран за най-добър състезател на турнира, носител на Златната обувка със 7 попадиния, а също така и логично в идеалния отбор на турнира.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички