Малкият Клуйверт с остри нападки към Аякс: Искаха да ме продадат без мое знание

Малкият Клуйверт с остри нападки към Аякс: Искаха да ме продадат без мое знание

Една от големите надежди на европейския футбол - нападателят на Аякс Джъстин Клуйверт, разкритикува жестоко шефовете на холандския клуб. 19-годишният стрелец, който вече дебютира за мъжкия тим на “лалетата”, има договор за още една година с Аякс и амстердамци правят всичко възможно да удължат контракта му.

“Не подновявам договора си с Аякс, тъй като не вярвам на шефовете, не показват морал. Аякс иска да ми продължи договора, за да изкара повече пари от мен. Идеята ми беше да остана, но в последно време се случиха много неща. Хората мислят, че става въпрос само за пари. (…) Говорих кратко с Марк Овермарс (б.р. спортния директор). Почувствах се притиснат. На моята възраст не трябва да мисля за пари”, сподели той в интервю за холандския вестник Volkskrant, цитиран от AS.

“Искаха да ме продадат на Тотнъм без мое знание. Сега виждам как се работи в света на футбола. Баща ми (б.р. Патрик Клуйверт) ми казва, че е по-добре да остана, но би подкрепил всяко мое решение на 100%”, призна младият нападател. Според холандската преса агентът на Джъстин - Мино Райола, настоява за интересна клауза в новия договор. Освен че играчът иска заплата от 1,5 милиона евро, агентът настоява за 40% от бъдещата продажба на Джъстин - 20% за Райола и 20% за футболиста.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти