Трети отбор с името Днипро беше създаден в Украйна, почва от аматьорските лиги

Трети отбор с името Днипро беше създаден в Украйна, почва от аматьорските лиги
Трети отбор с името Днепър (или Днипро на украински език) беше създаден в украинския град Днипро (бивш Днипропетровск), този път от фенове, и ще стартира от аматьорските дивизии на страната.
Новият отбор се казва Днепро 1918, след като има преди това ФК Днипро и Днипро-1. Зад новия клуб стои гражданско обединение със същото име, а още през ранна пролет кметът на града Борис Филатов даде благословията си за създаването му. Издръжката ще бъде осигурявана от фенове и спонсори, се казва още в информацията на сайта footboom.com.
След като през 2015-а година Днипро стигна финал в турнира Лига Европа, където падна с 2:3 от Севиля (Испания). Малко по-късно обаче отборът обяви фалит и беше изхвърлен заедно с дълговете в трета лига.
В същото лято беше създаден нов клуб Днипро-1 от бизнесмени, който поиска оригиналният Днипро да приключи съществуването си и всички да се обединят към новия. Но това не се случи и двата отбора заиграха паралелно в третата дивизия на страната. През тази година новият клуб Днипро-1 спечели трета дивизия и от новия сезон ще играе във втора, а оригиналният завърши на 8-о място, но загубените дела от УЕФА продължаваха да идват и Футболната федерация на Украйна се принуди да ги извади в четвърта дивизия.

Така от новия сезон финалистът от 2015-а година в турнира на УЕФА ще започне да се състезава в четвърта дивизия, където ще се включи и третият претендент за наследник на славния някога отбор- Днипро 1918. В някои медии се прокраднаха информации, че най-отзад седят депутатите Иван Куличенко и Андрей Павелко, но това не е потвърдено.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти