Бивш клубен доктор бе избран за президент на Спортинг Лисабон

Бивш клубен доктор бе избран за президент на Спортинг Лисабон

Бившият клубен доктор Фредерико Варандаш бе избран за президент на Спортинг Лисабон в неделя след месеци на хаос в столичния клуб. Варандаш, който бе начело на медицинския екип от 2011-а до началото на тази година, изпревари в гласуването бившият футзал вратар Жоао Бенедито. Общо 22 510 делегати взеха участие в гласуването, което излъчи 43-тия президент на клуба.

Варандаш заменя на президентския пост Бруно де Карвальо, който бе отстранен през юни. През пролетта Де Карвальо заплаши да накаже почти всички играчи от първия отбор след отпадането от Алтетико Мадрид в Лига Европа. През май пък хулигани от агитката на тима нападнаха част от играчите по време на тренировка, а няколко дни по-късно тимът допусна и сензационна загуба от Депортиво Авеш във финала за купата на страната.

Заради неуредиците в клуба деветима играчи го напуснаха, а старши треньорът Синиша Михайлович, който бе назначен само дни преди отстраняването на Де Карвальо, бе уволнен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти