Гледай на живо

100 години Етър: „Звездите на „Етър” (ветерани) - Национален отбор „Звездите на България” (ветерани) 0:0

Проблемът с човешките права в Турция определи домакина на Евро 2024

Проблемът с човешките права в Турция определи домакина на Евро 2024

УЕФА ясно намекна, че Турция губи спора с Германия за домакинството на Европейското първенство по футбол през 2024 г. От Нион разпространиха кратък анализ на двете кандидатури, като за основен проблем на южните ни съседи е посочен този с човешките права.

“Липсата на план за действие по въпроса със защитата на човешките права е сериозна пречка пред кандидатурата на Турция”, се оказва в официалното становище на европейската централа.

“В същото време тази на Германия изпълнява очакванията в политически и социален аспект, както и тези за спазването на човешките права. Кандидатурата на Германия е творческа, вдъхновяваща и без пропуски”, допълват от УЕФА.

Като друг голям проблем пред Турция е посочена действащата в страната забрана за реклама на алкохолни продукти. “Налице са условия за потенциален конфликт на интереси, ако примерно бъде сключен договор с бирена компания”, уточняват още от УЕФА.

Официално победителят ще бъде обявен на 27 септември, но на всички е ясно, че това ще е Германия.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти