Гледай на живо

Септември (София) (U16) - ЦСКА-София (U16) /Почивка/ 1:0

Още един сърбин в полезрението на белгийската прокуратура заради скандала с уредени мачове

Още един сърбин в полезрението на белгийската прокуратура заради скандала с уредени мачове

Още един сърбин е заподозрян в участие в схема за уреждане на мачове в Белгия, съобщи телевизионното предаване "Хумо". Става дума за бранителят Иван Вукоманович, който като играч на Локерен е помогнал на Лиерс да спечели с 2:0 на 11-и февруари 2006-а година.

Според журналистите от предаването, мачът е бил уреден да завърши по определен начин от мениджъра Деян Велкович и въпросния футболист, който по онова време е бил негов клиент.

В сайта на предаването пише, че Вукоманович като защитник на гостите от Локерен умишлено е направил дузпа в края на мача, а мениджърът му след края на срещата е бил забелязан в приятелска компания на хора от Лиерс и заедно да се поздравяват за победата. А опитният треньор на гостите Еме Антюенис бързо е извел от терена сърбина. На другата сутринт Антюенис е подал оставка от поста.

В текста също така се съобщава, че въпросният агент Велкович е имал няколко футболиста на терена и за двата отбора. В състава на Лиерс са били сърбите Драган Мърджа, Марко Андич и Нинослав Миленкович, както и няколко хървати, най-известен измежду които е Огнен Вукоевич. За Локерен са се състезавали неговите клиенти вратарите Звонко Милоевич и Югослав Лазич, както и Горан Друлич, Предраг Филипович и албанецът Бесник Хаси, който после стана и известен треньор в страната.

Самият Вукманович беше потърсен от вестник Курир да коментира и заяви, че не иска да се занимава с глупости. "Аз също разбрах какво са говорили и писали за мене, но нямам намерение да реагирам, тъй като не искам да си хабя енергията за глупости, казва бившият футболист на Цървена звезда, Бордо и Динамо (Москва) и прекратил кариерата си през 2010-а година. Този случай най-вероятно ще бъде разглеждан в първа връзка с помощ за определен отбор, а не с цел незаконна печалба от залагания.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти