Младежите на Люксембург записали рекорд срещу България

Младежите на Люксембург записали рекорд срещу България

Футболната федерация на Люксембург поздрави младежкия си отбор, който във вторник победи България с 1:0 в квалификация за Европейското първенство при 21-годишните. Оказа се, че този успех е донесъл нов рекорд в историята на младежките и юношеските национални отбори на Великото херцогство.

"Победата с 1:0 над България ни донесе нов рекорд от 7 спечелени точки в една кампания. Браво млади лъвове и благодарим", се казва в публикацията на страницата на федерацията в социалните мрежи “Инстаграм” и “Фейсбук”. По случайност, гербът на Люксембург също включва лъв, както и този на България.

В Люксембург отбелязват, че тази формация е пълна с таланти, някои по-малки от възрастта си. Двама от тях играят в грандове като Байерн (Мюнхен) и Байер (Леверкузен), трима са в белгийски отбори от Втора лига, а един е в германски клуб от четвърта дивизия. Останалите се състезават в родината си.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти