Андрей Аршавин прекрати кариерата си

Андрей Аршавин прекрати кариерата си

Един от най-успешните руски футболисти в последните години Андрей Аршавин обяви края на активната си футболна кариера, съобщи самият той решението си пред сайта на Кайрат (Алмати)- неговият последен клуб.

Днес 37-годишният Аршавин изигра последната си среща за казахстанския отбор, а договорът му изтича през декември. И двете страни обявиха, че нямат намерение да сключват ново споразумение.

"Смятам, че това е подходящият момент да завърша кариерата си. Взимам от Казахстан топлотата на хората тук, и не само в Алмати, но и в цялата страна. Благодаря им за подкрепата. Знам, че много хора са идвали на мачовете само заради мен. С отбора ми остават чудесни отношения и смятам, че и в бъдеще ще общуваме. Мисля, че един етап от живота ми приключва, но няма тъга, защото отдавна бях наясно. Доволен съм, защото сбъднах много свои мечти", каза Аршавин.

Единственият руски футболист, който е носил фланелката на Арсенал, може да се похвали с бронзов медал с националния отбор на страната си от Европейското първенство през 2008-а година. Започва да играе футбол в малкия клуб от Санкт Петербург- ФК Смена, а от 1999-а година е част от гранда Зенит. През 2000-ата година в мача с английския Брадфорд Сити в турнира Интертото прави и своя официален дебют в мъжкия отбор.

За Зенит има 352 мача и 74 гола, както и може да се похвали с три шампионски титли, носител на Купата на УЕФА и на Суперкупата на Европа, както и на Суперкупата на страната. През 2006-а година е избран за най-добър футболист в Русия, а през януари 2009-а година преминава в лондонския Арсенал за сумата от 16,5 милиона евро. За Арсенал играе четири сезона от 2009-а до 2013-а година, в който период има 145 мача и 31 гола.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти