Розенборг узакони поредната си титла

Розенборг узакони поредната си титла

Розенборг е шампион на Норвегия за 2018-а година, след като спечели с 1:0 като гост на Старт (Кристианстад) и запази преднината от 7 точки пред 2-ия Молде. Така кръг преди края “черно-белите” от Трондхайм са недостижими на върха.

Единствения гол вкара нигерийското крило Самюел Адегбенро още в 28-ата минута. Той се възползва от подаване на Биргир Мелинг.

След края на мача играчите на Розенборг се събраха в центъра на терена и почнаха да танцуват, преди да се отправят към сектора с агитката си, пропътувала 800 километра от Трондхайм до Кристианстад на южния бряг на страната, за да подкрепят отбора. Това е четвърта поредна шампионска титла за Розенборг, а те решиха до голяма степен спора още преди три кръга, когато победиха с 2:1 като гост досегашния си конкурент Бран.

Преди кръга Розенборг имаше 60 точки, а Бран беше с 55 на 2-ата позиция, следвани от Молде с 53. Бран обаче отстъпи с 1:3 при визитата на Кристиансунд, а Молде спечели с 2:0 у дома над Хаугесунд и излезе пред тях. Всъщност победата на Розенборг обезмисли резултата на Бран и Кристиансунд, тъй като най-малкото разликата от пет точки кръг преди края щеше да се запази.

"Това е едно прекрасно чувство, защото спечелихме титлата с победи срещу преките ни конкуренти, заяви доволният датски нападател на шампионите Никлас Бендтер, цитиран от вестник Верденс Ганг.

"Имаше напрежение през цялото време, но смятам, че титлата напълно заслужено принадлежи на Розенборг, заяви спокоен треньорът Рини Куулен.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички