Нови арести заради корупция в белгийския футбол

Нови арести заради корупция в белгийския футбол

Следователи направиха внезапна проверка на белгийския елитен футболен клуб Мускрон и задържаха трима думи по подозрения за незаконно финансиране от офшорни компании и незаконно получаване на лиценз за работа като професионален клуб, съобщиха от прокуратурата.

Случаят е втори от разследването за измами и пране на пари в белгийския футбол. През октомври имаше вълна от нападения и арести, включително от двама съдии, футболни агенти и треньор от белгийския шампион Брюж. Следователите извършиха седем обиска днес - в офисите на Мускрон, в домовете на служители от клуба и в седалищата на две спортни асоциации, обявиха от федералната прокуратура.

Клубният президент Патрик Делерк заяви пред белгийския телевизионен канал RTBF, че Мускрон сътрудничи на разследването и че той, като президент, носи пълната отговорност. Федералните прокурори са започнали да разследват още през април дали Мускрон е подал фалшиви документи, за да прикрие контрола на клуба от страна на агент на играчи. Футболните регламенти забраняват на агентите да притежават клубове. В момента Мускрон заема предпоследно място в класирането на белгийското първенство с 10 точки от 15 мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички