Спортинг (Лисабон) с протоколна победа над Ворскла (видео)

В последен мач от груповата фаза на Лига Европа отборът на Спортинг (Лисабон) постигна лесна победа срещу Ворскла (Полтава) с 3:0. Португалският тим вкара и трите гола до почивката, с което отказаха непретенциозния си противник. В 17-ата минута Фреди Монтеро изведе „лъвовете“ напред в резултата, а в 35-ата Мигел Луис покачи след добро подаване на Бруно Фернандеш. В 44-ата минута Ардин Далку си отбеляза автогол, с което пречупи амбициите на Воркла да се върне в мача. Днешният успех на Спортинг не промени нищо в крайното класиране на Група Е, където Арсенал е първи с 16 точки, втори са португалците с 13, Ворскла е трети с 3 точки. Карабах също е с 3 точки, но и с по-лоша голова разлика.

Домакините от Лисабон поведоха в резултата в 17-ата минута с гол на нападателя Фреди Монтеро. При попадението колумбиецът имаше късмет топката да бъде избита от бранител право на главата му и то на два метра от голлинията. В 35-ата минута Спортинг достигна до втори гол. Португалският тим организира много добра атака на скорост, при която Бруно Фернандеш бе изведен зад защитата на Ворскла, след което подаде успореден пас към непокрития Мигел Луис.

За полузащитника не остана нищо друго освен да вкара топката в опразнената врата. Минута преди края на първата част футболистите на Спортниг направиха резултата класически, а в случая Ардин Далку си отбеляза нелеп автогол в опита си да изчисти подаване на противник.

През второто полувреме „лъвовете“ намалиха оборотите, а единственото по-добро положение дойде в добавеното време. Педро Маркес излъга двама защитници и влезе в наказателното поле, като дори успя да стреля, но ударът му не бе толкова силен и попадна в ръцете на вратаря на Ворскла.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички