Селтик с първа загуба, хеттрик на Дефоу изведе Рейнджърс на върха

Селтик с първа загуба, хеттрик на Дефоу изведе Рейнджърс на върха

Селтик допусна първа загуба от началото на сезона, след като отстъпи с 0:2 при гостуването на Ливингстън. Това позволи на Рейнджърс да се изкачи на върха в Шотландия. Отборът на Стивън Джерард отнесе Хамилтън с 5:0, като Джермейн Дефоу се отчете с хеттрик.

Една от причините за загубата на Селтик бе червеният картон, който получи Райън Кристи в средата на първото полувреме. След почивката Скот Робинсън и Линдън Дайкс се разписаха и сложиха край на серията на домакините от четири поредни загуби.

Рейнджърс изпревари вечния съперник след убедителна победа над Хамилтън и ще бъде на първото място по време на паузата за национални отбори. Дефоу откри резултата в седмата минута, Голдсън удвои през първото полувреме, а след почивката Баришич и Дефоу на два пъти оформиха крайното 5:0.

Тимът на Джерард е в серия от четири поредни победи в първенството след загубата от Селтик във вечното дерби. Това е и единственото поражение за отбора през този сезон в шампионата. Последните три мача Рейнджърс отбеляза 14 гола и не допусна нито един.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти