Жил Висенте отново измъчи Спортинг

Жил Висенте отново измъчи Спортинг

Жил Висенте отново измъчи гранда Спортинг (Лисабон). Само преди дни тимът на Божидар Краев победи "Лъвовете" с 3:1 в първенството на Португалия. Днес двата тима отново се срещнаха, този път в сблъсък от група "С" за Купата на Лигата. Сега столичани си отмъстиха, побеждавайки с 2:0, но това стана изключително трудно с два гола в края. Краев не игра в този мач.

Срещата бе доста равностойна и дори изглеждаше, че няма да бъде излъчен победител.

В 89-ата минута обаче Спортинг си спечели фаул на добра позиция пред наказателното поле и звездата на тима Бруно Фернандеш с прекрасен изстрел не остави шанс на вратаря за 0:1.

В добавеното време гостите останаха в намален състав, след като Акуня си изкара червен картон. Жил Висенте се хвърли в отчаян щурм, но бе хванат на контраатака и в 94-ата минута Лусиано Вието реши всичко с втори гол.

Така Спортинг записа първата си победа в групата и запаза шанс за продължаване напред. тимът от Лисабон заема 3-ото място с 3 точки, като изостава с 1 от лидерите Портимонензе и Рио Аве. Жил Висенте пък окончателно се прости с надеждите за нещо повече и остава на дъното с 0 точки.

Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти