Официално закриха Световното първенство по художествена гимнастика в София

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе закри официално 36-о световното първенство по художествена гимнастика в София. На специална церемония след края на днешния последен състезателен ден, знамето на ФИГ беше връчено на следващия домакин - Баку (Азербайджан), който ще приеме световния елит на този спорт през 2019 година.

Президентът на БФХГ и на организационния комитет на първенството Илиана Раева предаде официално флага на Международната централа на Моринари Ватанабе, който го връчи на Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България.

"Завършиха тези страхотни седем дни тук, изпълнени с много красота. Изпълненията на гимнастичките развълнуваха много хора. От цялото си сърце благодаря на състезателките, благодаря на българското правителство, на министерството на спорта, на организационния комитет и на всички доброволци, които бяха част от този невероятен шампионат. Гимнастички и официални лице очаквам с нетърпение да се видим следващата година в Баку. Сега обявявам 36-о световното първенство в София за закрито!", каза Моринари Ватанабе и добави "Благодаря много!" на български език. Накрая зрителите в залата аплодираха бурно президентът на БФХГ Илиана Раева.

снимки: МАРИН МАРИНОВ/SPORTAL.BG

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти