"Златните" момичета заснеха фотосесия в Анталия

"Златните" момичета заснеха фотосесия в Анталия

Момичетата от националния ансамъл по художествена гимнастика блестят на корицата на юбилейния златен брой на GLAMOUR. Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова застанаха пред обектива на фотографа Костадин Кръстев-Коко за специална фотосесия по случай 10-ата годишнина на списанието в България. На кадрите, заснети в турския курорт Анталия, момичетата влизат в едно различно амплоа – това на модели, и позират с дрехи и аксесоари от последните колекции на няколко модни марки, както и със специално ушити за тях рокли на дизайнерката Евгения Борисова.

Те са олицетворение на една мечта - мечтата на всеки да бъде първи в това, което прави. Както и на вярата, че трудът се отплаща. Наричат ги диамантения отбор. Когато ги събират, им казват, че трябва да заблестят по-ярко от златните момичета.

„Направете така, че хората да не говорят за тях, а за вас“, е заръката на Илиaна Раева. Звучи като фантастика, особено когато трябва да „запълниш обувките“ (или по-точно цвичките) на отбора, спечелил бронза на Олимпиадата в Рио. Но все пак те успяват. Още на дебютното си световно първенство, „новият” ансамбъл завоюва сребърни медали. Оттогава са неизменно в челната тройка на шампионатите на света, а през пролетта в София спечелиха и златото на обръчи.

Красиви, възпитани, точни, интелигентни, фини, но и леко диви, с лудо чувство за хумор и хиляда дяволчета, които изведнъж изригват в очите им, когато заговорят едновременно, тези момичета с лекота разчупват всички клишета за гимнастичките. Включително и най-упоритото – за драконовските диети и ограничения.

Специално за снимките отборът и техните треньорки – Весела Димитрова и Михаела Маевска, прекарват 48 часа с екипа на списанието в слънчева Анталия и повдигат завесата към своя личен свят.
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти