Злато се срещна със злато в Панагюрище

Злато се срещна със злато в Панагюрище

Невероятните момичета от националния отбор по художествена гимнастика изнесоха своя спектакъл в Панагюрище. Организаторите на събитието от “Асарел Медет” срещнаха двете златни съкровища - панагюрското и “златните момичета”!

Преживяването беше много вълнуващо. Всички останаха без дъх при вида и блясъка на деветте златни съда. Момичетата поглъщаха всяка дума на директора на музея доц. Шопов, който им разказа историята на съкровището. Те задаваха въпроси и искаха да знаят всяка подробност за изработването му, която е известна. След това се насладиха на всеки предмет. Голямата изненада беше, когато им разрешиха да докоснат с ръцете си историческата златна ценност. Със затаен дъх и огромно внимание взимаха всеки съд, любуваха му се и си правиха снимки за спомен. Доц. Шопов пожела златото да им донесе злато и много успех в Токио 2020 г.

Илиана Раева също беше подготвила специална изненада за музея. Със силни думи, тя подари на музея златната книга на световните шампионки на българската художествена гимнастика “Златната диря”. Доц. Шопов искрено се развълнува и благодари и каза, че книгата ще стои заедно със златното съкровище.

Заредени с много красота, сила и усмивки, щастливите ни момичета направиха невероятен спектакъл на панагюрци “Светът на златните момичета”.

Капитанката на ансамбъла Симона Дянкова поведе “златните момичета” със знамето на Райна Княгиня, облечена в нейната рокля!

Залата беше във възторг и през цялото време аплодира нашите героини. Прекрасна композиция  на вечната възрожденска песен “Кой уши байрака” сложи начало на емоционалната вечер посветена на панагюрци.
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти