Световна титла за Харис Клеантус

Световна титла за Харис Клеантус

Шампионатът на планетата бе за всички възможни рингови стилове.

Харис Клеантус стана световен шампион по кикбокс на провелото се в град Бусеро, Милано Световно първенство по кикбокс във всички възможни рингови стилове, като беше включен дори и класически бокс. Шампионатът е под егидата на федерация WFC (Световна Корпорация на Бойците).

Националът ни взе титлата в категория до 75 кг. Той записа две победи в стил „класически бокс“, както и две в стил „ кикбокс лоу кик“. Четирите успеха донесоха на 38-годишния варненец златни медали и в двата стила. По пътя към титлата Клеантус победи 3-ма противници от Франция и един от Мароко.

България беше представена от още един състезател в надпреварата. Димитър Наков участва в кат до 67 кг. в дисциплината „класически бокс“ като това за него беше дебют. Наков загуби с минимална разлика от италианец след много мъжка и достойна игра.

И двамата ни представители са част от варненския боен клуб „Haris Boxing crew“. Интересното е, че Харис Клеантус бе в ролята на играещ треньор на клуба и пълномощник на световната федерация WFC в България.

В състезанието участваха 21 държави като състезателите надвишиха 450.

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти