Елица Янкова подкрепи кампания срещу войната по пътищата

Елица Янкова подкрепи кампания срещу войната по пътищата

"Човешкият живот е най-ценният дар и не бива да забравяме този факт, когато сядаме зад волана. На пътя бъдете внимателни и ценете както вашия живот, така и на другите! Бъдете самодисциплинирани, отговорни и не позволявайте в никакъв случай на първичните си инстинкти и агресията да бъдат определящи, защото съм сигурна, че има някой, който да ви чака у дома. Направете вашия избор и останете живи - заради вас и заради всички, които обичате и които ви обичат!", апелира олимпийската медалистка по борба от игрите в Рио Елица Янкова, изразявайки подкрепата си към мисията на едноименната книга.

Изданието на журналиста Георги Стоянов е посветено на каузата да се спре войната по пътищата и вече е част от десетки училищни и общински библиотеки.

Преди Елица Янкова подкрепата си към "Останете живи" заявиха и други наши видни спортисти, сред които световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, втората тенис ракета на България Димитър Кузманов, легендарният гимнастик Йордан Йовчев и надеждата ни в олимпийското карате Ивет Горанова.

До този момент "Останете живи" бе представена пред хиляди ученици от цялата страна - организирани бяха събития във Варна, Пловдив, Стара Загора, Горна Оряховица, Враца, Плевен, Смолян, Велико Търново, Долна Митрополия, Тръстеник, Пордим, Царево, Приморско, СОК "Камчия". Кампанията продължава през цялата настояща учебна година, а срещите и презентирането на книгата заострят вниманието на младите хора върху това, което е в техните възможности – да спазват правилата за движение по пътищата и като шофьори, когато станат такива, и като пешеходци, каквито са сега.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти