Ники Щерев пред Sportal за положителната си допинг проба (видео)

Републиканският шампион по свободна борба в категория до 125 кг за 2018 година Николай Щерев бе гост в студиото на Sportal TV и изказа своята позиция по случая с положителната му допинг проба за веществото кардарин. Тя бе разкрита в началото на седмицата, но иначе става въпрос за извънсъстезателен тест през месец юни.

“Искам да изразя позицията си по този неприятен повод. В никакъв случай не съм злоупотребявал със забранени вещества и не се чувствам виновен. Преди около две години имах лични проблеми и трябваше да свалям много килограми, поради което се свързах със специалист и той ми предписа въпросния медикамент кардарин, който се ползва за топене на мазнини. Тогава още не бях активен спортист, впоследствие се завърнах в борбата, но никога не бих си помислил да злоупотребявам с каквото и да е”, каза Щерев, който е носител на пояса “Дан Колов” за 2011 година.

Николай е финалист от републиканското първенство тази година в по-долната категория до 95 килограма, като участва и на Европейските игри в Минск през лятото, където отпадна на старта.

“Ще обжалвам за намаляване или премахване на наказанието ми, защото виждам бъдещето си свързано с борбата. Целият ми живот е преминал на тепиха, имам мечти за добро представяне в турнири и защо не да бъда треньор след време", каза още Щерев, а можете да гледате и пълен запис от гостуването му във видеата.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти