Гледай на живо

Празненствата във Велико Търново за 100-годишнината на Етър започват с демонстративен женски мач срещу полския Медик

Десетки възпитаници на таекуон-до клуб "Тракия" получиха цветни колани

Десетки възпитаници на таекуон-до клуб "Тракия" получиха цветни колани

Над 70 възпитаници на Армейски спортен клуб по таекуон-до ITF "Тракия" в Пловдив се явиха на изпита за цветни колани, провел си при пълна със зрители зала.

Участниците от различни възрастови групи демонстрираха своите знания и умения пред погледа на един от най-великите майстори в таекуон-до - гранд мастър Ким Ун Чоу, който е основоположник на този спорт в България, и пред вицепрезидента на родната федерация Костадин Димитров. Това съобщиха от ръководството на клуба.

Според треньорите състезателите са показали воля, физическа подготовка, теоретични познания и техника. В края на продължителния изпит, който се е състоял в залата на стадион "Христо Ботев", те са получили напътствия и безценни съвети от членовете на изпитната комисия.

"През последните години все повече подрастващи идват в залата, за да се занимават със спорт. Таекуон-до има роля не само за физическото им развитие, но и в оформянето на характера им - възпитава постоянство, концентрация, упоритост, екипност и други важни качества", коментира Костадин Димитров.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти