Ето колко харчат Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и другите БГ отбори за заплати, изоставаме от Европа

Ето колко харчат Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и другите БГ отбори за заплати, изоставаме от Европа

Българските клубове са обявили, че са платили 36 млн. евро (малко под 72 млн. лв.) за заплати през 2018 година, което ни отрежда 28-мо място в Европа, сочи публикуван от УЕФА доклад. Увеличението спрямо предишната година е с 13%. Въпреки че сумата е сериозна, като цяло родните отбори изостават драстично спрямо разходите за заплати в държави, с които искаме да се борим на футболния терен.



Страни като Австрия, Шотландия, Казахстан, Гърция, Израел, Швеция, Полша, Унгария, Норвегия, Хърватия, Чехия, Румъния, Сърбия и Кипър са значително преди нас по този показател, който е един от водещите в съвременния футбол.



Най-много пари за заплати се дават в Англия. Общата сума е 3,235 милиарда евро. На второ място е Испания с 2,020 милиарда. След тях се нареждат Германия (1,664 милиарда), Италия (1,495 миларда) и Франция (1,281 милиарда).


Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти