Григор: Където и да се намирам, българските фенове ме карат да се чувствам като у дома

Григор Димитров започна участието си на тазгодишното Открито първенство на Австралия с хубава, макар и четирисетова победа. 28-годишният поставен под №18 в схемата българин надделя над аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро с 4:6, 6:2, 6:0, 6:4, а след продължилия 2 часа и 30 минути мач заяви, че оценява подкрепата към него от страна на родните тенис фенове.

Григор започна трудно, но после се разправи с първия си съперник в Мелбърн (галерия+видео)
Григор започна трудно, но после се разправи с първия си съперник в Мелбърн (галерия+видео)
“Опитвах се дълго време да подредя играта си, да вляза в ритъм. Първият сет беше много труден, изобщо не успявах да намеря ударите си, направих доста непредизвикани грешки”, каза Григор Димитров на корта непосредствено след победата си срещу Лондеро.
“Публиката тук е невероятна, много съм щастлив, че отново съм тук и играя пред вас, благодаря ви. Винаги съм идвал с удоволствие в Австралия, в началото на годината, когато още си свеж. Мачовете за АТP Cup в началото на месеца ми костваха доста енергия, но аз обичам играта. Направих го за страната ми, за момчетата, не на последно място и за мен самия. Невероятно състезание.
През годините, където и да играя, виждам много български знамена и това ме кара да се чувствам като у дома си - далеч, но близо”, добави първата ракета на страната ни, като се обърна на български език към сънародниците си по трибуните с думите: “Благодаря ви на всички!”.
Последвайте каналите ни в:

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти