Рома купи бразилец от Аталанта

Рома купи бразилец от Аталанта

Рома официално привлече защитника на Аталанта Роджър Ибанес. Бразилецът беше взет под наем за 18 месец, но със задължителна опция за закупуване. “Джалоросите” ще платят общо 10 млн. евро за 21-годишния талант.

“Много съм щастлив, че съм тук. Рома притежава всичко, към което се стремя. Това е голям клуб, но съм сигурен, че ще се справя и ще стана важна фигура от тима”, сподели Ибанес.Аталанта купи бранителя преди около година от Флуминензе за 4 млн. евро. Той обаче изигра само два мача като резерва и прекара около 20 минути на терена с екипа на “бергамаските”.

Като част от сделката Аталанта ще получи 10% от трансферната сума в случай, че Рома продаде бразилеца преди 30 юни 2024 година. Ако това не се случи, “вълците” трябва да платят 1 млн. евро на клуба от Бергамо.“Вярваме в потенциала на Ибанес. Той може да ни помогне още през този сезон, но по-важното е, че ще има време да се приспособи и да се превърне в основна част от тима ни”, коментира спортният директор на Рома Гуидо Фиенга.

Ибанес, който беше на трибуните на “Олимпико” за дербито с Лацио, ще игре с номер 41.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти