Още едно признание и награда за Едмонд Назарян

Още едно признание и награда за Едмонд Назарян

Кметът на Бургас Димитър Николов връчи на европейския шампион по класичка борба Едмонд Назарян чек за 12 000 лева и златна карта за тренировки във всички спортни бази на територията на града. Днес Назарян и треньорът му от клуба по борба "Бургас" Николай Дачев бяха посрещнати в сградата на общината от кмета Димитър Николов.

"Гордеем се с нашия шампион. Изказвам благодарност на Едмонд и на треньорът му Николай Дачев. Бургас е резервоар за таланти, печелили сме национални и световни титли", каза кметът Димитър Николов.

Градоначлникът припомни, че преди година и половина Община Бургас и треньорът Николай Дачев са подали ръка на Едмонд Назарян. "Той днес вече демонстрира своите постижения, с които прославя Бургас", добави кметът.

Той предложи европейският шампион да направи мастър клас, в който всички таланти по борба от областта да се развиват. Треньорът на шампиона разказа как още преди години е забелязал невероятния талант на Едмонд. "Видях страхотните му качества, медалите за него тепърва предстоят", каза Дачев.

Това е първата и най-голямата титла в кариерата на Назарян-младши, който наскоро навърши 18 години. Той има два златни медала от европейски първенства за юноши. Във финалната схватка в категория до 55 кг в Рим българинът се наложи над представителя на Русия Виталий Кабалоев със 7:3. "Щастлив съм, че зарадвах Бургас и цяла България. Аз наистина вярвах, че ще победя. Излизаш ли да се бориш, трябва да вярваш, че ти ще си победителят", каза Назарян.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти